След три поредни мача без успех във всички турнири Атлетико (Мадрид) спечели с 2:0 гостуването си на Виляреал от 25-ия кръг на Ла Лига и загряха за дербито с шампиона и градски съперник Реал след седмица.

Двубоят вървеше равностойно с тактическо надлъгване до 24-ата минута, когато "дюшекчиите" изпълниха късо корнер. Там Тома Лемар центрира с левия крак, защитникът Стефан Савич се извиси и реализира гол, зачетен едва след намесата на ВАР, тъй като първоначално бе отсъдена засада. По-късно се оказа, че топката се е отклонила от защитника Алфонсо Педраза и попадението бе записано като автогол.

След почивката в гостите удвоиха аванса си в 69-ата минута при центриране отдясно, след което защитникът Пау Торес не успя да изчисти добре топката, което позволи на Жоао Феликс да се разпише с удар от границата на наказателното поле. „Жълтата подводница“ се опита да отвърне на удара, но само веднъж удари греда, а вратарят Ян Облак се отличи с блестящи изяви и не допусна попадение.

С успеха си Атлетико събра 58 точки на върха в класирането и има 5 преднина пред третия Реал, а дербито на Мадрид е следващата неделя. Барса е второ място с 53 точки. Виляреал заема седма позиция с 37 пункта.

В други срещи от кръга Гранада победи гостуващия Елче с 2:1, Селта и Валядолид завършиха 1:1, а Кадис отстъпи с 0:1 на Бетис у дома.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ЛА ЛИГА