Атлетико (Мадрид) се подхлъзна и завърши 1:1 при визитата си на Бетис в мач от 30-ия кръг на испанската Ла Лига, но със спечелената точка се завърна на върха във временното класиране. "Дюшекчиите" имат точка аванс пред Реал (Мадрид) и две пред Барселона в битката за титлата.

Гостите поведоха още в началото на гол на Яник-Ферейра Караско (5), който направи добавка след отразен от вратаря Клаудио Браво удар на Жоао Феликс. 

Домакините от Севиля успяха да изравнят с първия си точен удар, а автор на гола бе юношата на Барселона Кристиан Тейо (20), който засече топката от въздуха след центриране на Алекс Морено и не остави шансове на Ян Облак за 1:1. 

В началото на втората част Жоао Феликс напусна заради травма, а на негово място се появи Лукас Торейра. В 62-ата минута Серхио Каналес шутира силно от границата на наказателното поле, но Ян Облак показа страхотен рефлекс и изби топката. 

В 74-ата минута Диего Лейва уцели десния страничен стълб, след като бе изведен очи в очи със стража на Атлетико.

"Дюшекчиите" натиснаха и в първата минута на добавеното време на срещата Клаудио Браво се наложи да се намеси решително след удар на Анхел Кореа, който пропусна да донесе трите точки за тима от столицата. 

След равенството Атлетико се завърна на върха с 67 точки и една повече от Реал, както и на пред третия Барселона. Бетис е шести с 47 точки.

В по-ранните мачове от кръга Осасуна спечели с 2:1 при визитата си на Виляреал, Гранада победи като гост Валядолид с 2:1, а Валенсия завърши 2:2 с Реал Сосиедад.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ЛА ЛИГА