Aтлетико Мадрид разби Селта с 4:1 у дома в двубой от петия кръг на Ла Лига. "Дюшекчиите" поведоха още в 9-ата минута, когато Анхел Кореа излезе на добра позиция и стреля към десния ъгъл за 1:0. 

Само 3 минути след това Селта можеше да изравни, но ударът на Яго Аспас от границата на наказателното поле разстресе страничния стълб. 

Още в началото на втората част Атлети удвои аванса си. Родриго Де Пол овладя в близост до границата на наказателното поле и с помощта на рикошет прати топката във вратата на Агустин Марчесин за втори път. 

Антоан Гризман отново се появи в игра в 63-ата минута, което се случва във всеки мач от началото на сезона. Преднината на "дюшекчиите" стана класическа в 66-ата минута, когато самостоятелен пробив на Яник Ферейра Караско завърши с попадение на белгиеца. 

В 71-ата минута Селта върна един гол. Яго Аспас изведе Габриел Вейга, който изпревари Ян Облак и мушна топката в долния десен ъгъл. 

Седем минути преди изтичането на редовното време Матеуш Куня показа бързината си и мина през няколко играчи на Селта, а Унай Нунес пострада най-много от действията на Куня, отбелязвайки си автогол. 

С победата Атлетико събра десет точки на четвъртата позиция, толкова има и Виляреал, но с мач по-малко. Селта е на 11-о място със седем.