Атлетико (Мадрид) срази у дома Севиля с 2:0 в отложен мач от първия кръг на Ла Лига и увеличи аванса си на върха до 4 точки пред шампиона и градски съперник Реал.

Домакините поведоха с гол на Анхел Кореа (17), който се ориентира много добре в наказателното поле на андалусци и с хубав удар прати топката в долния ляв ъгъл на вратата на Боно. Три минути след това играчите на Диего Симеоне имаха претенции за дузпа за игра с ръка на играч на Севиля, но ситуацията бе подмината от съдията и ВАР след това потвърди неговото решение.

Маркус Акуня от гостите шутира неточно от изгодна позиция в 22-ата минута, а три след това съотборникът му Боно спаси блестящо след шут на Луис Суарес.

Юсеф Ен Несири можеше да изравни в 47-ата минута, но бе разколебан от фантастичното спасяване на Ян Облак.

Атлетико удвои пък преднината си чрез Саул Нигес (76), който се разписа след асистенция на Маркос Йоренте. Шест минути след това Ен Несири направи нов пропуск.

След успеха си "дюшекчиите" са лидери с 41 точки и четири повече от втория Реал (Мадрид), но и са с два мача по-малко. Барселона е на трета позиция с 34 точки. Севиля е на шесто място с 30 точки.

По-рано във вторник вечер Гранада се наложи с 2:0 при домакинството на Осасуна в отложен мач от четвъртия кръг. Луис Суарес (22) откри резултата, а вратарят на Осасуна Ерера си отбеляза автогол в последните секунди на първото полувреме. С тази победа андалусци са седми с 27 точки, а Осасуна е на предпоследното място с 15 точки.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ЛА ЛИГА