Атлетико (Мадрид) има изключително силен коз в борбата си да получи допълнителни 80 милиона евро по трансфера на Антоан Гризман в Барселона.

Изпълнителният директор на „дюшекчиите“ Мигел Анхил Хил Марин разполага с копие на имейл, доказващ, че каталунците са водили преговори с френския нападател още през март.

Според „Ел Мундо“ това дава право на мадридчани да претендират за 200 милиона евро, каквато е била клаузата за откупуване на Гризман. Барса обаче плати 120 милиона. До тази стойност сумата падна след 1 юли.

От Атлетико настояват, че Барселона трябва да плати по-голямата цена, тъй като по време на преговорите откупната клауза от 200 милиона е била в сила. Ръководството на клуба от „Камп Ноу“ отрича да е имало предварително споразумение с Антоан Гризман.

Въпросният имейл, с който Атлетико (Мадрид) разполага доказва, че през месец март агентът на нападателя Севан Кариан е обсъждал офертата на Барселона с роднини на нападателя – сестра му Мод и баща му Ален. В разменените писма по електронната поща се споменават и условията по бъдещия договор, включително и заплатата.