ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 1 И СПЕЧЕЛИ НАГРАДИ ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Шампионът Барселона победи трудно гостуващия Севиля с 1:0 в първия мач от 8-ия кръг на испанската Ла Лига. Ветеранът Серхио Рамос си вкара автогол в 76-ата минута, а с успеха каталунците се изкачиха на върха във временното класиране с 20 точки преди мача между Жирона и Реал (Мадрид) в събота вечер.

Четвърт час след началото дойде първата опасност. Бившият футболист на Барселона Иван Ракитич отправи топовен изстрел по посока мрежата на Марк-Андре тер Щеген, който реагира блестящо и спаси. Пет минути по-късно „блаугранас“ отвърнаха. Жоао Кансело и Жоао Феликс разиграха на високо темпо. Вторият се озова сам срещу вратаря на андалусийци, но мощният му удар разтресе гредата.

След половин час игра Гави успя да блокира удар на Лукас Окампос току пред голлинията. Малко след това Доди Люкебакио получи добър шанс да стреля от малък ъгъл, но Тер Щеген изби.

Десетина минути преди почивката Шави Ернандес беше принуден да прави принудителна смяна. Рафиня се контузи, а на негово място влезе Фермин Лопес, който можеше да изведе Барса напред, но от чиста позиция не съумя да преодолее Йорян Ниланд.

WINBET – забавление онлайн с над 1400 слот игри! (18+) 

И през втората част Барселона натискаше. Малко след подновяването на играта Гави засече центриране от корнер, но прати топката покрай целта. Домакините продължаваха да владеят повече топката и в 76-ата минута успяха да поведат, след като Феран Торес потърси младока Ламин Ямал в наказателното поле. Перлата в състава на Шави свали с глава, а ветеранът Серхио Рамос неволно си вкара автогол.

В първата минута от добавеното време Барселона пропусна да сложи точка на спора. Гави отклони към Феран Торес, който се отскубна от защитата на Севиля. Нападателят реши да завършва сам, вместо да комбинира с Левандовски. Неговият удар беше блокиран и топката се озова в полският голаджия, който също беше блокиран от защитник. Минута по-късно Илкай Гюндоган си освободи пространство и стреля от ъгъла на наказателното поле – право в ръцете на Ниланд.

В следващия кръг Барселона гостува на Гранада, докато Севиля посреща Райо Валекано.

БАРСЕЛОНА - СЕВИЛЯ 1:0
1:0 Серхио Рамос (76-автогол)

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ИСПАНСКАТА ЛА ЛИГА - ТУК!

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!