Без наказания заради натрупани картони Лионел Меси Барселона спечели убедително с 4:1 при гостуването си на борещия се за оцеляване в елита Гранада в среща от 29-ия кръг на испанската Примера дивисион. Така каталунците продължават да преследват лидера Реал (Мадрид) и отново са на две точки за него, въпреки че имат и мач повече.

Андре Гомеш игра на мястото на Лионел Меси, а другите двама в атаката на гостите очаквано бяха Луис Суарес и Неймар. В 17-ата треньорът Луис Енрике трябваше да смени контузилия се в менискуса на дясното коляно Рафиня Алкантара, на чието място в игра се появи Пако Алкасер. Неймар и Луис Суарес правеха пропуск след пропуск и при една от ситуациите в 24-ата минута уругваецът прати топката в напречната греда, а при добавката пък бразилецът беше в явна засада.

Малко преди почивката Луис Суарес (44) все пак даде преднина на каталунците след пас на Жорди Алба, преодолявайки най-накрая вратаря Очоа, отразил всички удари до момента.

В началото на втората част Жереми Бога (50) бе изпуснат от бранителите на Барса и домакините изравниха с първата си опасност пред вратата на Марк-Андре тер Щеген. Гостите обсадиха вратата на андалусийците и Луис Суарес изработи втория гол за тях, асистирайки на Пако Алкасер (64), който реализира сам срещу вратаря. Последваха пропуски на Ракитич и Матийо за гостите и на Андреас Перейра за домакините.

В 82-ата Гранада остана с човек по-малко на терена след втори жълт картон на Уче Агбо, фаулирал Жорди Алба при опасна контраатака, а минута по-късно Матийо Сауние си вкара автогол и даде сериозен аванс на гостите. В добавеното време пък Неймар (90+1) оформи крайния резултат след асистенция на Пако Алкасер.

След победата си Барселона остава на втора позиция с 66 точки и само на 2 зад Реал, който е с мач по-малко. Гранада е на предпоследно място с 19 точки и на 8 от спасителната 17-а позиция.

ВСИЧКО ЗА ИСПАНСКАТА ПРИМЕРА ДИВИСИОН