Барселона победи убедително Селта с 3:1 в мач от 36-ия кръг на испанската Ла Лига и увеличи преднината си в борбата за второто място, а срещата на "Камп Ноу" бе белязана от ужасна контузия през втората част и влизането на линейка на терена. Гави и Роналд Араухо се удариха тежко с глави и уругваецът изпадна в безсъзнание. По-късно официалният сайт на клуба съобщи, че Араухо е получил комоцио и е закаран в болницата за превантивни изследвания.

Каталунците доминираха и Мемфис Депай (30) им даде аванс след пас на Усман Дембеле и с първия точен удар във вратата на съперника, а Пиер-Емерик Обамеянг (41, 48) първо го удвои и след това направи разликата класическа. Много бързо след втория гол на габонеца Яго Аспас (50) върна едно попадение за гостите от Виго.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

В 59-а минута резервата Хейсон Муриьо влезе много опасно в краката на играч на домакините и беше изгонен с директен червен картон. Минути по-късно след удар глава в глава между Гави и Роналд Араухо последният изпадна в безсъзнание. Той падна неподвижен на терена, наложи влизане на линейка на терена, а мястото му зае Клеман Лангле.. 

До края на мача темпото спадна, а гол на Рики Пуч от домакините в 77-ата минута не бе признат заради засада. Заради инцидента с Араухо съдията даде 11 минути добавено време, но до нови попадения не се стигна.

След победата си Барселона събра 72 точки на второто място има 7 аванс пред третия Севиля, който е с мач по-малко. Селта заема 11-а позиция с 43 точки.

В друга среща от кръга Гранада излъга у дома Атлетик (Билбао) с 1:0 след гол на Алекс Коладо (35) и направи решителна крачка към оставането си в елита, заемайки 16-о място с 37 точки. Баските са осми с 52 точки.