Барселона и Атлетико (Мадрид) са задължени да намалят разходите за заплати с над 35 милиона евро заради новия таван на възнагражденията в Ла Лига, въведен с цел ограничаване на щетите, нанесени от кризата с коронавируса.

След всеки трансферен прозорец става ясно колко всеки клуб може да отдели за играчи, треньори, персонал и академия. Разходите се изчисляват в съответствие с приходите, които са силно засегнати от рестрикциите заради коронавируса и липсата на публика по трибуните в последните 12 месеца.

Каталунците са най-засегнати от новите рестрикции и са принудени да намалят разходите с още 35.7 милиона евро, а Атлетико ще трябва да ореже заплатите с 35.4 милиона евро и бюджетът ще намалее на 217.3 милиона евро.

Шампионът Реал (Мадрид) дава най-големи заплати от всички 20 отбора в елита (473.3 милиона евро) и е един от четирите клуба, които имат позволението да увеличат разходите си преди новия сезон заедно с Гранада, Уеска и Селта.

„Въпреки че клубовете генерираха 2 милиарда евро по-малко, те успяха да се адаптират към кризата, намалявайки разходите си. Това показва, че испанският футбол е платежоспособен“, сподели президентът на Ла Лига Хавиер Тебас.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ЛА ЛИГА