Шампионът Барселона и Атлетико (Мадрид) завършиха 1:1 на „Камп Ноу” в дербито от междинния пети кръг в испанската Примера дивисион. Иван Ракитич (41) откри резултата, а Анхел Коря (61) изравни. Малко преди изравнителното попадение в 59-ата минута Меси беше заменен контузен.

Тимовете стартираха предпазливо, без да създават сериозни положения за гол в първите минути. Лионел Меси отправи първия точен удар в 14-ата минута, но вратарят на гостите Ян Облак спаси. Две минути по-късно гостите отвърнаха с удар на Яник Ферейра Караско, но Марк-Андре тер Щеген изби. Последваха нови удари на Иниеста за домакините и Караско за гостите, но отново вратарите бяха на висота.  В 33-ата минута домакините поискаха дузпа за игра с ръка на Саул, но не получиха 11-метров наказателен удар.

Натискът на каталунците в края на полувремето даде резултат и в 41-ата минута Иниеста центрира, а Иван Ракитич засече топката във вратата за 1:0.

Секунди след началото на втората част Тер Щеген спаси удар на Антоан Гризман от гостите. В 50-ата минута Суарес изведе Неймар, но вратарят на гостите Ян Облак излезе и застана на пътя на бразилеца.

В 59-ата минута след направен знак за смяна Меси заради травма и отстъпи мястото си на Арда Туран. Две минути по-късно появилият се като резерва за „дюшекчиите” аржентинец Анхел Корея получи пас от Фернандо Торес, мушна топката между краката на Пике, след което изравни за 1:1 с първия си удар в мача.

Последва натиск на каталунците и пропуски на Неймар, чийто удари бяха или блокирани, или отразени от вратаря Ян Облак. В 82-ата минута Неймар центрира от фаул, а Пике засече топката с глава. Впоследствие коженото кълбо облиза далечната греда. До края на мача пропуски за домакините направиха Жорди Алба и Иван Ракитич, а от гостите Диего Годин бе близо до гола в 88-ата минута, но Тер Щеген изби топката.

След равенството Барселона вече е на трето място с 10 точки и на 3 зад лидера Реал (Мадрид), както и на една зад втория Севиля. Атлетико (Мадрид) е четвърти с 9 точки.

ВСИЧКО ЗА ИСПАНСКАТА ПРИМЕРА ДИВИСИОН - ТУК!