ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 3 И СПЕЧЕЛИ ЗЛАТНА ТОПКА ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Барселона и Реал (Мадрид) са много близо до осъществяването на идеята си за сформиране на европейска Суперлига, твърди Mundo Deportivo в материал със заглавие - "Суперлигата - дъжд от милиони за Барса и Реал Мадрид".

Проектът идва като алтернатива на Шампионската лига и срещна яростната съпротива на УЕФА, а двата тима дори водят дело в съда на Европейския съюз, обвинявайки Европейската футболна асоциация в монопол на клубните състезания.

WINBET – забавление онлайн с над 1400 слот игри! (18+) 

Потенциалните инвеститори са готови да вложат над 15 милиарда евро в новия турнир.

Реал (Мадрид) и Барселона ще получат допълнителни бонуси като клубовете, позволили на Суперлигата да стартира. Столичани и каталунците ще бъдат финансирани с по един милиард евро, като това ще облекчи значително финансовото състояние на испанските грандове.

През април 2021 година 12 клуба (Реал Мадрид, Ювентус, Барселона, Атлетико Мадрид, Милан, Интер Милано, Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити, Челси, Ливърпул, Тотнъм и Арсенал) обявиха създаването на турнира, но по-късно някои от тях се отказаха от идеята след заплаха от санкции от страна на УЕФА. В крайна сметка проектът беше спрян и не се знае дали някога ще бъде осъществен.

Следващата седмица ще бъде решаваща, тъй като тогава се чака решението на съда. Очакванията обаче са то да е в полза на създаването на Суперлигата.