ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 2 И СПЕЧЕЛИ ЗЛАТНА ТОПКА ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Ето как прогнозираха мача представителите на Ефбет Лига в играта на БЛИЦ Звездна лига

Барселона победи изключително трудно Реал Сосиедад с 1:0 в Сан Себастиан в мач от 12-ия кръг на Ла Лига. Каталунците стигнаха до победен гол на Роналд Араухо (90+2) в последните секунди след намесата и на ВАР, тъй като първоначално страничният съдия вдигна флага си за засада.

Още в първата минута Сосиедад можеше да излезе напред в резултата, след като Андер Баренечеа стреля от границата на наказателното поле, но Марк-Андре тер Стеген спаси. Две минути след това Айен Муньос стреля от близка дистанция, но Тер Стеген изби в корнер, от който Микел Мерино нанесе удар с глава, но встрани от вратата,

В 16-ата минута Такефуса Кубо се озова очи в очи с стража на Барселона и стреля силно по земя към долния ляв ъгъл, но бе спрян от котешкия рефлекс на германеца. В 33-ата минута Тер Стеген отново демонстрира уменията си, отразявайки шут на Мартин Субименди в долния десен ъгъл.

Барселона имаше на два пъти претенции за дузпа за нарушение срещу Роберт Левандовски и Жоао Феликс, но бялата точка не бе посочена в края на първата част.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

В 66-ата минута Микел Оярсабал пък падна в наказателното поле на Барса и домакините също поискаха 11-метров наказателен удар, но след преразглеждане с ВАР се видя, че нарушение няма. Пет минути след това Андер Баренечеа стреля без да се колебае от далечна дистанция към левия ъгъл, но Марк-Андре тер Стеген за пореден път спаси. Четири минути след това Рафиня отправи удар от свободен удар, но над вратата.

В 90-ата минута Роналд Араухо стреля от далечна дистанция, но Алекс Ремиро улови първия точен изстрел към вратата си. Минута след това Гави нанесе удар по земя, който Ремиро изби. В последните секунди Илкай Гюндоган центрира към включилия се в атака Араухо, който с глава прониза Ремиро. Страничният съдия вдигна флага за засада, но ВАР прегледа ситуацията и съдията реши да зачете гола.

След успеха си Барса събра 27 точки и се изкачи до третото място във временното класиране, докато баските са шести с 19 пункта.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ИСПАНСКАТА ЛА ЛИГА - ТУК!

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!