Барселона направи нова крачка към шампионската титла, след като срази у дома Леганес с 3:1 в среща от 31-ия кръг на испанската Примера дивисион и дръпна с 12 точки пред Атлетико преди дербито на Мадрид утре от 17:15 часа българско време на "Сантяго Бернабеу". Така в юбилейния мач №50 на Ернесто Валверде начело на тима каталунците изравниха рекорд от 38 шампионатни срещи без загуба, поставен от Реал Сосиедад в два последователни сезона - 1978/79 и 1979/80.

Лионел Меси (27) откри резултата след перфектно изпълнение на пряк свободен удар. Това бе шесто такова попадение за аржентинеца от началото на сезона, изравнявайки рекорд на бразилската легенда Роналдиньо от сезон 2006/07 пак с екипа на Барса. Малко след това Меси (32) удвои аванса на домакините след асистенция на бразилеца Филипе Коутиньо. Каталунците бяха пълни господари на терена, но не вкараха други попадения през първата част.

След почивката домакините намалиха оборотите и Набил Ел Жар (68) върна надеждите на гостите за нещо повече в тази среща, разписвайки се след пас на Габриел. Футболистите на Ернесто Валверде обаче продължиха да имат инициативата и в самия край Лео Меси (87) оформи своя хеттрик след подаване на Дембеле.

Така Барселона събра 79 точки и остава убедителен лидер. Леганес е на 14-а позиция с 36 точки преди останалите срещи от кръга.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ПРИМЕРА ДИВИСИОН