Хетафе излъга Барселона с 1:0 на своя „Колисеум Алфонсо Перес“ в мач от шестия кръг на Ла Лига. Хайме Мата (56-дузпа) вкара единствения гол за успеха от едноименното мадридско предградие. Така след загубата на Реал (Мадрид) с 0:1 от Кадис и каталунците претърпяха поражение край испанската столица със същия резултат. В следващия кръг те посрещат "кралския" клуб за първото "Ел Класико" този сезон.

След опознавателно начало в 20-ата минута Лионел Меси получи топката пред наказателното поле и шутира, но тя се удари в близката греда. Девет минути след това Меси центрира от статично положение, Клеман Лангле протегна крак и насочи до гредата, но вратарят Сория плонжира и улови. Малко по-късно Гризман получи чудесна топка сам срещу вратаря, но шутира над гредата. В 40-ата минута Ален Ниом удари с лакът в лицето Лео Меси, но не получи картон.

След почивката в 55-ата минута домакините си спечелиха дузпа. Френки де Йонг фаулира Джене и след това Хайме Мата бе точен от бялата точка за 1:0. Това бе негов осми гол от дузпа в Ла Лига, повече от който и да е било друг играч на Хетафе някога.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

В 62-ата минута Роналдо Куман направи двойна смяна, включвайки Филипе Коутиньо и Ансу Фати, който четири минути по-късно падна в наказателното поле, но не получи дузпа. Каталунците продължиха да имат инициативата и да търсят изравняването, но така и не застрашиха сериозно противниковата врата. редно. В 89-ата минута Кучо Ернандес напредна сам срещу вратаря на гостите Нето, но шутира над гредата. В последните секунди от добавеното време Джене за малко не си отбеляза автогол, пращайки топката в гредата.

След успеха си Хетафе събра 10 точки от 5 мача и се изкачи на втората позиция, отстъпвайки на Реал (Мадрид) само по-голова разлика. Барселона е на девета позиция със 7 точки от четири срещи.

ИСПАНИЯ, ЛА ЛИГА – 6 КРЪГ

Събота, 17 октомври
Гранада – Севиля 1:0
1:0 Янгел Ерера (82)

Селта – Атлетико (Мадрид) 0:2
0:1 Луис Суарес (6), 0:2 Яник Ферейра Караско (90+5)

Реал (Мадрид) – Кадис 0:1
0:1 Чоко Лосано (16)

Хетафе – Барселона 1:0
1:0 Хайме Мата (56-дузпа)

Неделя, 18 октомври
13:00 часа Ейбар – Осасуна

15:00 часа Атлетик (Билбао) – Леванте

17:00 часа Виляреал – Валенсия

19:30 часа Алавес – Елче

19:30 часа Уеска – Валядолид

22:00 часа Бетис – Реал Сосиедад  

КЛАСИРАНЕТО В ЛА ЛИГА