ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Барселона постигна трудна победа с 2:1 при гостуването на Осасуна в мач от междинния 14-и кръг в Ла Лига. Каталунците получиха ранен гол - в шестата минута Давид Гарсия наказа  Марк-Андре тер Стеген.

В 31-ата минута Роберт Левандовски беше изгонен за втори жълт картон, но въпреки това играчите на Шави осъществиха пълен обрат. В 48-ата минута Педри изравни, а в 85-ата Рафиня донесе победата. 

Както вече стана ясно, в края на първото полувреме червен картон получи и Жерар Пике, който изненадващо попадна в групата за мача и беше записан сред резервите.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Възпитаниците на Шави бяха шокирани още в началото. След центриране от корнер в шестата минута Рубен Гарсия поднесе топката на главата на Давид Гарсия, който я засече във вратата на Тер Стеген - 1:0. 

В 25-ата минута Роберт Левандовски тества вратаря на съперника с удар от точката на дузпата, но Айтор Фернандес спаси. В 31-ата каталунците останаха с човек по-малко. Левандовски скочи остро при единоборство за висока топка и удари с ръка в главата Давид Гарсия, за което получи втори жълт и червен картон.

В края на първата част попадение на Феран Торес след центриране на Жорди Алба не бе зачетено заради засада. 

Втората част започна страхотно за Барселона. В 48-ата минута Жорди Алба центрира към Феран Торес, който обаче не успя да играе с топката, но тя все пак се върна в Педри и той вкара за 1:1. 

След изравнителното попадение гостите наложиха натиск и по нищо не личеше, че са с човек по-малко на терена. Победното попадение обаче дойде чак в края на двубоя. В 85-ата минута Френки де Йонг пусна отлично подаване към Рафиня, който с отигра перфектно с глава и донесе победата с 2:1. 

Каталунците събраха 37 точки и се откъснаха на пет от втория Реал (Мадрид), който в понеделник загуби с 2:3 от Райо Валекано и има 32 точки, но и мач по-малко от Барса. Осасуна е шести в класирането с 23. 

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ИСПАНСКАТА ЛА ЛИГА!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК