ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Ето как прогнозираха мача представителите на Ефбет лига в новата игра на БЛИЦ Звездна лига 

Барселона победи с 1:0 при гостуването си на Атлетико (Мадрид) в дербито от 16-ия кръг на испанската Ла Лига и дръпна с 3 точки на върха пред Реал (Мадрид). Единственото попадение вкара Усман Дембеле (22), като домакините имаха претенции за нарушение при атаката, но те не бяха уважени и след преглеждането на гола от ВАР. "Дюшекчиите" имаха шанс да стигнат до точката, но в последните секунди Роналд Араухо изби топката от голлинията след удар на Гризман. Двата тима завършиха мача с 10 души, след като в продължението Стефан Савич и Феран Торес се сдърпаха и бяха изгонени. 

След пропуски в първите минути на Ансу Фати и Андреас Кристенсен от гостите и Пабло Бариос от домакините се стигна до 22-ата, в която Педри проби през центъра, справи се с трима съперници и пусна към Гави, който се освободи от Хименес и подаде към Усман Дембеле, а френският национал с удар в далечния ъгъл вкара за 0:1. Домакините имаха претенции за нарушение на Гави срещу Хименес, но ВАР и главният съдия не видяха такова. Две минути по-късно каталунците пропуснаха страхотна възможност за второ попадение. Рейнилдо сбърка и изведе Педри сам срещу Облак, а ударът на халфа бе избит от Науел Молина. Атлетико отговори със страхотен извеждащ пас на Антоан Гризман към Маркос Йоренте в наказателното поле на "блаугранас", но след удара на крилото се получи рикошет и топката излезе в корнер. Домакините поискаха дузпа за игра с ръка на Роналд Араухо в тази ситуация, но не получиха такава. 

В 33-ата минута Молина с чудесно центриране качи топката на главата на извисилия се Хосе Хименес, но ударът на уругваеца премина на сантиметри от дясната греда. Девет минути по-късно Яник Караско напредна отляво и намери Гризман, който с шут от около десетина метра фронтално срещу вратата не успя да преодолее блестящия Тер Щеген. 

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

След почивката домакините натиснаха в търсене на изравняване и удар от далечна дистанция на Жоао Феликс мина над вратата. Малко след това Молина пусна остър успореден пас по земя за Гризман, но френският футболист не намери очертанията на вратата. 

В 62-ата минута Дембеле се измъкна от защитата на "дюшекчиите", напредна и отправи удар от малък ъгъл, но топката облиза страничната греда. Три минути след това Йоренте проби отдясно и навлезе навътре, след което отправи удар, но не затрудни Тер Щеген. В 73-ата минута гол на резервата на гостите Феран Торес беше отменен заради засада при извеждащия пас на Жул Кунде.

Две минути преди края на редовното време удар от далечна дистанция на Тома Лемар профуча покрай вратата на Тер Щеген, а във втората минута на добавеното време на мача Феран Торес и Стефан Савич влязоха в схватка с приоми от борбата. Впоследствие двамата бяха изгонени с директни червени картони. Две минути след това Араухо спаси отбора си от сигурен гол. Анхел Кореа проби отдясно и центрира успоредно в наказателното поле за Гризман, който отправи удар, но Араухо изби топката от голлинията. В последните секунди Атлетико получи право да изпълни пряк свободен удар на дъгата пред наказателното поле, но след шута на Гризман топката рикошира в стената и излезе в корнер.

След успеха си каталунците поведоха еднолично в Ла Лига, след като събраха 41 точки и имат 3 повече от Реал (Мадрид). Атлетико е пети с 27 точки. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК!