ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Барселона спечели трудно с 2:1 при визитата си в Севиля на Бетис за отложен мач от 17-ия кръг на испанската Ла Лига и дръпна с 8 точки на върха във временното класиране.

Домакините първи стигнаха до положение за гол в 10-ата минута, но удар на Луис Енрике стреля от добра позиция в наказателното поле бе блокиран. Девет минути по-късно Педри се озова на сам срещу вратаря на Бетис, който се хвърли смело и отрази удара.

Четвърт час по-късно попадение на Рафиня за гостите не бе признато заради засада, а в 40-ата минута Гави нанесе много опасен удар, който бе блокиран отзащитник.

След почивката в 50-ата минута Педри нанесе хубав удар от добра позиция в левия ъгъл, но вратарят спаси. Барса все пак поведе в 65-ата минута, когато Френки де Йонг изпълни бързо пряк свободен удар и пусна към Алехандро Балде, който с успореден пас намери Рафиня и бразилецът се разписа на празна врата.

В 80-ата минута Роберт Левандовски удвои аванса на гостите след асистенция на Роналд Араухо, който след корнер свали топката към полския нападател и той не сгреши. Пет минути след това Бетис върна едно попадение чрез Жул Кунде, който при центриране отдясно направи опит да изчисти топката и си вкара автогол. До края обаче играчите на Шави запазиха преднината и грабнаха нови три точки в битката за титлата.

След победата каталунците имат 50 точки на върха във временното класиране и са на 8 пред Реал (Мадрид), който е с мач по-малко. Бетис е шести с 31.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК