Барселона си го върна тъпкано на Севиля за поражението с 0:2 преди седмица и размаза андалусци с 6:1 в реванша на „Камп Ноу“, класирайки се с общ резултат 6:3 на 1/2-финал в турнира за Купата на Краля.

За разлика от първия мач този път Лионел Меси бе на терена като титуляр и с него каталунците се развихриха тотално за радост на феновете си. Аржентинецът бе фаулиран в наказателното поле на гостите, а Филипе Коутиньо (13-дузпа) се разписа от бялата точка и даде старт на головата фиеста.

Гостите също получиха право да изпълнят дузпа след намесата и на ВАР, но Евер Банега пропусна, след като вратарят Яспер Силесен отрази удара му. Доминацията на Барса бе затвърдена преди почивката с гол на Иван Ракитич (31) след пас на Артур.

В началото на втората част Филипе Коутиньо (53) и Сержи Роберто (54) набързо направиха резултата 4:0 след подавания на Луис Суарес и Лионел Меси.

Гийерме Араня (67) върна надеждите на андалусци след пас на Евер Банега и те натиснаха в търсене на втори гол, който можеше да им даде предимство в общия резултат. В самия край обаче каталунците нокаутираха съперника с нови две попадения, дело на Луис Суарес (89) и Лионел Меси (90+2) след асистенции на Жорди Алба.

Така Барселона разглоби севилци и ги елиминира от надпреварата, очаквайки следващия си противник по пътя към финала.

По-рано Бетис обърна у дома Еспаньол с 3:1 след продължения и също се класира за 1/2-финалите с общ резултат 4:2. Първата среща бе завършила 1:1 в Барселона, а и на реванша се стигна до същия резултат в редовното време след голове на Лео Баптистао (33) за гостите и Джовани Ло Селсо (76) за домакините. В добавеното време Марк Рока от гостите бе изгонен с втори жълт и червен картон, а в продълженията Серхио Леон (95) и Айса Манди (99) вкараха нови две попадения за домакините и ги класираха напред в турнира.