Шампионът Барселона победи гостуващия Севиля с 4:2 в дербито от десетия кръг на испанската Примера дивисион и се завърна на върха във временното класиране. Голямата звезда Лионел Меси вкара един от головете, но се контузи още след четвърт час игра и бе заменен принудително. Първите информации са, че аржентинецът ще пропусне мача срещу Интер в груповата фаза на Шампионската лига идната седмица, но не е ясно дали аржентинецът ще може да вземе участие в Ел Класико срещу Реал (Мадрид) на „Камп Ноу“ в следващия кръг.

Иначе каталунци и андалусци предложиха страхотен спектакъл с много положения и шест попадения. Филипе Коутиньо (2) рано опъна мрежата на гостите, а след това асистиралият му Лионел Меси (15) удвои след пас на Луис Суарес. Три минути по-късно обаче аржентинецът се сблъсъка с Мудо Васкес, а при падането си на терена изпита силна болка в лакътя на дясната си ръка. Лекарите оказаха медицинска помощ на Меси и превързаха ръката му, но в 24-ата минута той бе заменен от Усман Дембеле, който заедно със Суарес, Семедо и Ракитич пропуснаха най-изгодните възможности за домакините до края на първата част. Даниел Карисо и Хесус Навас пък шутираха неточно при най-добрите положения за гостите.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

След почивката в 54-ата минута Суарес прати топката от външната страна на страничната греда, а две минути по-късно гостите искаха дузпа за игра с ръка на Жорди Алба, но не получиха такава. Андалусци заиграха силно и Тер Щеген трябваше да се намесва решително след удари на Андре Силва и останалия сам срещу него Мудо Васкес.

Луис Суарес (63-дузпа) направи разликата класическа, след като съдията посочи бялата точка за нарушение на вратаря Вацлик срещу уругваеца. Въпреки това гостите владееха повече топката и логичното се случи. Пабло Сарабия (79) намали след шут от далечна дистанция и рикошет в главата на Лангле. Шест минути след това Тер Щеген пак трябваше да се намесва на два пъти след удари на Сарабия и Луис Муриел. сяема за Тер Стеген - 3:1. В 83-ата Коутиньо завъртя коварно топката от пряк свободен удар и едва не накара Вацлик да сбърка. Малко преди края Иван Ракитич (88) вкара зрелищен гол за 4:1 и донесе спокойствие на домакините, а в добавеното време Луис Муриел (90+1) също вкара красиво и при това първо попадение с екипа на андалусци, оформяйки крайния резултат.

След успеха си Барса отново е на върха с 18 точки и една повече от изненадата на сезона Алавес. Севиля е на трета позиция с 16 точки, колкото има и Атлетико (Мадрид), но с по-лоша голова разлика. Реал (Мадрид) е едва пети с 14 точки преди Ел Класико на „Комп Ноу“ на 28 октомври от 17:15 часа българско време.

ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ПРИМЕРА