Барселона току що привлече Фелипе Коутиньо, но продължава с гръмките си цели. От няколко месеца се говори, че каталунците ще вземат и Антоан Гризман от Атлетико Мадрид. По-рано днес в Англия се появи информация, че Манчестър Юнайтед са се отказали за французина, тъй като не могат да спорят с Барселона.

И така трансферът на Гризман на „Камп Ноу“ се очертава за сигурен. Още отсега ръководството на испанския гранд е подготвило бомбастична заплата за Гризман, за да го направи още по-специален. Той ще получава по 15 милиона евро на сезон и ще стане първи конкурент на Лионел Меси. Аржентинецът прибира по около 30 милиона евро на сезон плюс обещани бонуси в размер на 13 милиона евро.

В момента Гризман получава по 6,5 милиона евро на сезон в Атлетико Мадрид. Вече бе обявено, че Барселона е постигнал споразумение с Атлетико да не активира клаузата за откупуване на французина през януари. В замяна мадридският клуб се е съгласил да продаде звездата си за същата сума, заложена в клаузата за откупуване, през лятото - 100 милиона евро.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ПРИМЕРА ДИВИСИОН