Барселона размаза мексиканския тим УНАМ Пумас с 6:0 на "Камп Ноу" в приятелски мач за трофея "Жоан Гампер" и се зареди със самочувствие преди старта на новия сезон в Ла Лига.

Преди срещата един от най-обичаните играчи на Барселона Дани Алвеш получи заслуженото си изпращане, получавайки аплодисменти от феновете. Бразилецът се качи на гърба на вратаря Марк-Андре тер Щеген и след като слезе, започна обиколка на терена, правейки смешни физиономии и изпращайки сърца с жестове към публиката. В този момент започна видео от най-добрите му моменти в Барселона с глас зад кадър, който каза: "Благодарим ти за всичко, което ни даде през годините. Получаваш тези аплодисменти от тези, които винаги ще бъдат твои фенове."

Новата звезда в атаката на каталунците Роберт Левандовски (3) вкара първия си гол още в началото с прецизен изстрел от малък ъгъл. Малко след това полякът асистира на Педри (5), а французинът Усман Дембеле (10) направи разликата класическа.

Левандовски даде още една асистенция с пета за Педри (19), който направи резултата 4:0, а до края на полувремето нямаше други попадения.

След почивката Левандовски пусна към Франк Кесие, а бившият халф на Милан прати остър пас в наказателното поле, където Пиер-Емерик Обамеянг (49) овладя и се разписа за 5:0. 

Четвърт час преди края на мача Кесие отново подаде на Обамеянг, но този път изстрелът на габонеца се отби в напречната греда. 

В края на срещата Френки де Йонг (84) открадна топката от играч на УНАМ Пумас, напредна и оформи крайното 6:0.