Барселона разби гостуващия Виляреал с 5:1 в отложена среща от 34-ия кръг на испанската Примера дивисион и остава без загуба от началото на сезона, до края на който остават само два кръга.

Преди мача играчите на "жълтата подводница" поздравиха новия шампион на Испания с шпалир. Андрес Иниеста пък получи от тях специален подарък - умалено копие на жълта подводница. Домакините се появиха с екипи, на гърба на които не бяха техните имена, а тези на майките им. Така те уважиха своите родители няколко дни след Деня на майката в Испания, който в страната се чества на 6 май.

Разделящият се с каталунците капитан Андрес Иниеста блесна асистенция за третия гол в мача на Лионел Меси (45), реализирал 34-о попадение за сезона. Преди това Филипе Коутиньо (11) и Паулиньо (16) бяха дали сериозен аванс на домакините.

След почивката Никола Сансоне (54) намали, а в самия край Усман Дембеле (87, 90+3) реализира две попадения след асистенции на Ракитич и Мина, оформяйки крайния резултат.

Барселона е лидер с 90 точки и в последните два кръга гостува на Леванте и приема Реал Сосиедад. Виляреал е шести с 57 точки и се нуждае от само една, за да си гарантира място в Лига Европа.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ПРИМЕРА ДИВИСИОН