Испанският шампион Барселона представи титулярния си екип за следващия сезон 2019/20, който съществено се различава от предходните. Традиционните ивици са заменени и каталунците за първи път ще използват шахматни квадрати. Новият дизайн е вдъхновен от характерните архитекутри в района Ейшампле, зона на някои от най-емблематичните сгради, проектирани от великия архитект Антони Гауди.

Екипът е допълнен от сини панталони и бели чорапи с червени елементи. Позицията на каталунския флаг е променена и вече няма да е в горната част на гърба, а на яката, която е V-образна.

За първи път представянето на екипите бе направено с участието на различни спортисти от структурите на Барса: Лионел Меси, Жерар Пике, Серхио Бускетс и Сержи Роберто за мъжкия футболен отбор. Лийк Мертенс, Алексия Путелас и Вики Лосада се показаха от женския футболен тим. Рики Пуиг пък бе футболистът от втория отбор, Пиер Ориола от баскетбола, Витор Томас от хандбала, Игнасио Алабар от кънковия състав, а Ферао от футзала.

„Екипът е нов и вълнуващ. Да, наистина е различен, но този дизайн е толкова добър, както всеки фен на Барселона иска да бъде екипът му”, сподели Жерард Пике.