Реал (Мадрид) и Барселона ще изиграят днес последното Ел Класико за сезона. Очакваният с голям интерес мач от 32-ия кръг в Ла Лига е от 22:00 часа българско време на "Сантяго Бернабеу". 

"Кралете", водени от Карло Анчелоти, имат с 8 точки пред каталунците на върха и ще се стремят отново да победят, което почти сигурно ще им гарантира шампионската титла. Барса пък с евентуален успех над вечния си съперник ще съхрани и минималните си шансове за защита на трофея си от миналия сезон. Каталунците също така искат да отмъстят на "белия балет" за тежката загуба с 1:4 за Суперкупата на Испания на 14 януари в Рияд (Саудитска Арабия). Преди това Барса падна от Реал и в първенството - 1:2 на 28 октомври 2023 г.

Каталунците влизат ранени в Ел Класико, след като още ближат рани от случилото се срещу ПСЖ в Шампионската лига. Отборът на Шави имаше всички предпоставки за класиране на полуфиналите след победа с 3:2 в първата среща. Ранен червен картон на Роналд Араухо обаче обърка цялата концепция на каталунците за реванша, поради което и бяха пометени с 1:4 от Килиан Мбапе и компания.

"Възстановяваме се добре. Някои играчи обаче, като Ферлан Менди, се нуждаят от още един ден почивка. Но със сигурност срещу Барса ще заложим на най-добрия си състав. Тортата вече е изпечена, остана в следващия месец да сложим глазурата", коментира Карло Анчелоти преди двубоя.

След Ел Класико за Реал и Барса предстоят по още 6 мача до края на първенството в Испания.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ИСПАНСКАТА ЛА ЛИГА - ТУК!