Барселона спечели трудно с 2:1 при визитата си на Осасуна в Памплона и записа трети поред успех в испанската Ла Лига. Жул Кунде (45+1) даде аванс на шампионите, но Луис Авила (76) изравни за домакините. В герой за каталунците отново се превърна Роберт Левандовски (85-дузпа), а памплонци завършиха в намален състав след изгонването на Катена в 84-ата минута с директен червен картон за нарушението за дузпата.

Новите попълнения на Барса Жоао Феликс и Жоао Кансело записаха официален дебют за тима, но каталунците с нищо не показаха, че заслужават трите точки. Срещата бе и юбилейна №100 за Гави с екипа на гостите. Той постави рекорд за най-млад футболист, който достига този брой двубои за отбора.

Още в първите секунди каталунците нацелиха гредата. Френки де Йонг разтресе страничния стълб, а при добавката от няколко метра Гюндоган я изкара в високо в аут. В 10-ата минута 16-годишният Ямал проби и пуска към Гюндоган, но бившият капитан на Манчестър Сити не намери целта.

Първото по-сериозно положение за Осасуна дойде в средата на първата част. Арнаис стреля опасно, но Тер Щеген спаси.

След половин час игра Аймар Орос засече пас отдясно, но германският страж на каталунците пак се намеси и парира.

В добавеното време на първата част Барса откри. Жул Кунде засече центриране на Гюндоган от корнер и прати топката в мрежата на Айтор.

След почивката в 59-ата минута на терена се появи новото попълнение за каталунците Жоао Кансело, а 20 минути по-късно и другият звезден трансфер - Жоао Феликс, също записа дебют за новия си тим в Ла Лига.

В 76-ата минута Луис Авила изравни с топовен шут за 1:1. Барса обаче изобщо не се притесни от изравняването и в 84-ата минута Левандовски бе задържан в наказателното поле от Катена. Реферът не се поколеба и веднага отсъди дузпи. След преразглеждане с ВАР съдията показа директен червен картон на централния защитник, а Левандовски се разписа от бялата точка за 1:2. В 10-минутното добавено време и домакините поискаха 11-метров наказателен удар, но реферът остана безмълвен.

С победата Барса се изкачи на 3-ото място с 10 точки, 2 зад лидера Реал. Домакините пък са 9-и с 6 точки.

ОСАСУНА - БАРСЕЛОНА 1:2
0:1 Жул Кунде (45+1), 1:1 Луис Авила (76), 1:2 Роберт Левандовски (85-дузпа)

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ИСПАНСКАТА ЛА ЛИГА - ТУК!