В двубой от 18-ия кръг на Ла Лига Барселона се измъчи, но спечели у дома срещу Елче с 3:2. След този успех каталунците заемат 7-ото място с актив от 27 точки, а Елче е на 16-ото с 15.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Барселона прати топката в мрежата на съперника още във втората минута, но попадение нямаше, тъй като имаше засада.

В 16-ата минута Феран прониза вратата на Елче, след като Дембеле центрира от корнер. Младокът засече кълбото с глава и го прати в долния десен ъгъл на вратата. Само три минути по-късно Гави удвои преднината на Барса с удар в долния ляв ъгъл на вратата.

Елче отвърна с опасност, която Роко пропиля в 24-ата минута на мача. Отново Феран стреля опасно към вратата на съперника, но този път вратарят блесна със спасяване.

Гостите набързо сюрпризираха Барса в рамките на само две минути. Първо в 62-ата минута Тете Моренте получи великолепен пас и се разписа с блестящ удар в горния десен ъгъл на вратата. Минута по-късно  резултатът беше изравнен. Тете Моренте центрира в наказателното поле и Пере Мия изравни.

До края на срещата Барса се опита да стигне до успеха и това се случи с трети гол във вратата на Елче, след като Нико беше оставен без опека в наказателното поле, получи пас от Гави и донесе трите точки в актива на каталунците.