Барселона постигна трети пореден успех в Ла Лига, след като победи изненадващо трудно само с 1:0 Лас Палмас. Единственото попадение в срещата падна в 59-ата минута. В герой за каталунците се превърна Рафиня, който се възползва от страхотен пас на Жоао Феликс и отбеляза.

Барса е на второто място с 67 точки и временно се приближи на пет от Реал (Мадрид) преди двубоя на "белия балет" с Атлетик (Билбао). 

Още в 5-ата минута топката бе в мрежата след удар на Роберт Левандовски, но попадението бе отменено заради засада. В 19-ата още един гол на Барселона бе отменен заради нередовна позиция на футболист на каталунците. В 24-ата минута Лас Палмас остана с човек по-малко на терена, след като вратарят Алваро Вайес получи директен червен картон. Рафиня се устреми към дълго подаване на Сержи към него. Стражът на гостите обаче излезе извън наказателното поле, за да пресече, но фаулира бразилеца и логично получи директен червен картон.

В 59-ата минута Барса успя да поведе. Появилият се като резерва Жоао Феликс с брилянтен пас изведе Рафиня, който не остави шансове на вратаря на гостите след изстрел с глава - 1:0.

В 78-ата минута Феликс получи в наказателното поле, но ударът му срещна гредата. Две минути преди края на редовното време отборът от Канарските острови можеше да шокира феновете на Барса. Алберто Молейро се озова на добра позиция в наказателното поле, но пропусна.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ИСПАНСКАТА ЛА ЛИГА - ТУК!