ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Барселона победи Осасуна с 2:0 във втория полуфинал за Суперкупата на Испания и ще защитава трофея си от миналата година в Ел Класико срещу Реал Мадрид. Голове на Роберт Левандовски (59) и Ламин Ямал (90+2) класираха каталунците за финала в неделя от 21:00 часа българско време.

Още в 8-ата минута Феран Торес получи подаване на границата на наказателното поле, но след удара му топката профуча покрай десния страничен стълб на Серхио Ерера. Пет минути след това вратарят на Осасуна се хвърли, за да спаси шут на Роберт Левандовски. След половин час игра полякът имаше нов шанс за гол, засичайки с глава центриране от корнер, но прати топката покрай дясната греда.

Анте Будимир проби мощно в 38-ата минута и шутира, но топката не затрудни вратаря на каталунците Иняки Пеня.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

След почивката в 59-ата минута Илкай Гюндоган получи топката малко след централната линия и намери с пас между защитниците Роберт Левандовски, който с прецизен удар се разписа за 1:0. При гола имаше съмнение за нарушение на Андреас Кристенсен в зародиша на атаката, но ВАР прецени, че няма сериозни основания да не зачете това попадение.

Появилият се като резерва Жоао Феликс можеше да вкара втори гол, но негов удар бе спасен от Ерера в 68-ата минута. Десет минути по-късно Будимир стреля от границата на наказателното поле, но Иняки Пеня спаси.

В третата минута от добавеното време на мача Феликс проби отляво и стигна наказателното поле. Последва пас към далечната греда, където Ламин Ямал бе останал съвсем сам и безпроблемно оформи крайното 2:0. Така Барса си осигури място на финала за Суперкупата на Испания срещу Реал Мадрид, когото надви с 3:1 за същия трофей преди година.

БАРСЕЛОНА - ОСАСУНА 2:0
1:0 Роберт Левандовски (59), 2:0 Ламин Ямал (90+3)

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!