Барселона ще се опита да привлече една от звездите на ПСЖ Анхел Ди Мария през летния трансферен прозорец, информира испанското издание Don Balon.

29-годишният аржентински национал игра за Реал (Мадрид) от 2010 до 2014 година, но може да заиграе и с екипа на вечния враг. Голямата звезда на каталунците Лионел Меси лично е препоръчал своя сънародник на босовете на клуба и те са готови да инвестират сериозна сума за привличането на крилото.

До Мария напусна Реал през 2014 година, след като тогава не се разбра с президента на клуба Флорентино Перес за продължаване на договора си. Манчестър Юнайтед плати за аржентинеца 75 милиона евро, но той не успя да се наложи под ръководството на холандеца Луис ван Гаал и след само един сезон премина в ПСЖ, където има контракт до лятото на 2019 година.

Аржентинският национал впечатлил босовете на каталунците най-много с изявите си срещу Барселона на 1/8-финалите в Шампионската лига. ПСЖ спечели първата среща с 4:0, но загуби с 1:6 на реванша на „Камп Ноу” и отпадна от надпреварата.