ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Шампионът Барселона започна защитата на титлата си с грешна стъпка край Мадрид. Каталунците завършиха 0:0 при визитата си на тима от едноименното мадридско предградие Хетафе в мач от първия кръг на испанската Ла Лига.

Двата отбора завършиха срещата с по 10 души на терена. Рафиня си изкара червен картон за каталунците през първото полувреме, а Хайме Мата възстанови числеността на терена в началото на второто. Наставникът на каталунците Шави Ернандес също бе изгонен в 70-ата минута за оспорване на съдийско решение.

Още във втората минута Дълго извеждащо подаване от Де Йонг към Рафиня изненада защитата на домакините. Центрирането на бразилеца стигна до Гюндоган, който стреля в ръцете на вратаря, а след това беше отсъдена и засада. Две минути по-късно и гостите се пропукаха. Хуанми Латаса беше изведен с дълъг пас, но сам срещу Тер Щеген не успя да стреля добре.

След четвърт час игра Рафиня беше съборен близо до наказателното поле. Именно бразилецът стреля директно, но опитният Сориа внимаваше и изби. В 26-та минута Ромеу получи топката от Педри и след добри индивидуални действия успя да си намери пространство за тежък удар по земя, но топката мина покрай страничния стълб.

WINBET – Ранно изплащане, Бонус Колонка и още много изненади в Спорт! (18+)

Момчетата на Бордалас изчакаха своята възможност и след 30 минути игра Латаса спечели въздушно единоборство в половината на Барселона. Топката стигна до левия фланг и Мата центрира остро в наказателното поле. Стигна се до хубав удар на Иглесиас, но Тер Щеген спаси. Десет минути преди края на полувремето се стигна до най-чистото положение. Отново дълъг пас зад защитата, този път от Кунде, хвана бранителите в синьо неподготвени. Рафиня пое топката, стреля и след намесата на стража, топката рикошира в негов съотборник и се отби от гредата.

Малко преди почивката Рафиня постъпи изключително глупаво и получи директен червен картон, след като не сдържа нервите си и удари с лакът Гастон Алварес в главата. Около червения картон и споровете се загубиха доста минути и се наложи да се играе десет минути добавено време.

Десетина минути след почивката Хайме Мата си изкара втори жълт картон и възстанови численото равенство на терена. Няколко минути след това Левандовски имаше шанс да даде преднина на гостите, но не се възползва от възможността.

Четвърт час преди края влезлият от пейката Ансу Фати изскочи зад отбраната на домакините и стреля от движение, но не успя да намери вратата на Сориа от няколко метра. В десетата минута от добавеното време на втората част съдията Сото Градо бе извикан от ВАР да гледа положение за дузпа в полза на Барса заради нарушение срещу Араухо. Арбитърът обаче прецени, че Гави е играл с ръка и отсъди фал за Хетафе. Двубоят се до 105-ата минута, когато Порту можеше да донесе трите точки за домакините, но негов удар отблизо бе избит в корнер, след който съдията даде край на срещата.

ХЕТАФЕ - БАРСЕЛОНА 0:0

ИСПАНИЯ, ЛА ЛИГА - СЕЗОН 2023/2024

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!