Барселона победи минимално с 1:0 при визитата си на Реал Сосиедад в мач от 33-ия кръг на испанската Ла Лига.

Пиер-Емерик Обамеянг (11) реализира с глава още в началото след греда на Усман Дембеле и асистенция на Феран Торес.

Баските имаха добра възможност за изравнителен гол в 34-ата минута. Тогава Сьорлот засече с глава центриране от пряк свободен удар, но Тер Щеген спаси. Пет минути след това Обамеянг можеше да отбележи второ попадение. Габонецът получи хубав извеждащ пас от Де Йонг и от границата на наказателното поле стреля силно покрай вратата.

В 43-ата минута Реал Сосиедад пропусна страхотен шанс. Сьорлот проби през центъра, справи се с Араухо и изведе Исак на стрелкова позиция. Шведският нападател обаче не успя да намери очертанията на вратата от няколко метра.

Домакините имаха положение и в началото на втората част, след като Янузай получи отляво и центрира в наказателното поле. След рикошет в Дани Алвеш топката стана много трудна за Сьорлот, който от метър-два стреля над вратата. В 54-ата минута Роналд Араухо получи контузия и беше заменен от Ерик Гарсия.  Малко след това домакините пак имаха възможност за попадение. Бускетс сбърка и подари топката на Янузай, който от своя страна пусна отличен пас към Сьорлот. Норвежецът проби отляво и отправи удар от малък ъгъл, а Тер Щеген изби топката с пета. 

В 74-ата минута каталунците бяха близо до второ попадение. Феран проби отляво и пусна успореден пас за връхлитащия Гави, но младокът не намери целта. До края на мача нямаше други попадения и гостите си тръгнаха с победа.

Така Барселона събра 63 точки и се върна на втората позиция с по-добра голова разлика от Севиля и мач по-малко. Реал Сосиедад е шести с 55 точки.

В друг мач от кръга Атлетик (Билбао) победи с 3:2 при визитата си на Кадис, който само преди дни спечели на "Камп Ноу" срещу Барселона и е на 17-ата спасителна позиция с 31 точки. Баските са осми с 48 точки.