Шампионът Барселона завърши 2:2 у дома с Атлетико (Мадрид) в мач от 33-ия кръг на испанската Ла Лига и направи нова грешна стъпка в борбата да защити титлата си, оставайки на точка зад лидера Реал (Мадрид), който в четвъртък приема Хетафе. Мачът на "Камп Ноу" ще се запомни с автогол, три дузпи и гол №700 в професионалната кариера на Лионел Меси – 630 за Барса и 70 за Аржентина.

Каталунците започнаха по-активно и поведоха в 12-ата минута, когато Лео Меси изпълни корнер, а Диего Коста не се ориентира добре, топката се удари в краката му и влетя в мрежата за 1:0. Само две минути по-късно Ферейра Караско се впусна по левия фланг, навлезе в наказателното поле, финтира Артуро Видал и падна за дузпа, каквато впоследствие получи. Диего Коста пропусна бялата точка, след като Тер Щеген отрази удара му, но след намесата на ВАР дузпата бе пребита, тъй като вратарят не бе стъпил върху голлинията по време на изпълнението. Саул Нигес взе топката и в 19-ата минута вкара дузпата за 1:1.

В 23-ата Меси завъртя прекрасно топката и тя дори се чукна високо горе в далечната греда, която помогна за късмет на вратаря Ян Облак. "Дюшекчиите“ пресираха и затрудняваха защитата на домакините, а в 42-ата Меси имаше нов шанс за гол. Аржентинецът шутира от пряк свободен удар, топката рикошира в стената, но Облак спаси с блестящ рефлекс, избивайки топката в корнер.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Веднага след почивката каталунците получиха дузпа, след като Нелсон Семедо изпревари Фелипе и падна в наказателното поле. Лео Меси бе хладнокръвен в 50-ата минута от бялата точка и реализира гол №700 в своята кариера.

След час игра гостите получиха нова дузпа. Ферейра Караско беше спънат от Семедо в наказателното поле, а в 62-ата минута Саул реализира с късмет. Тер Щеген игра с топката, но не успя да предотврати гола. Топката срещна гредата и премина голлинията за 2:2. В 68-ата Жерард Пике беше натиснат на втора греда, но съдията прецени, че няма основания да даде четвърта дузпа в мача. До края на мача катакунците опитаха натиск, но не успяха да стигнат до победата и направиха нова грешна стъпка в борбата за титлата.

Така Барселона остана на второто място със 70 точки и една по-малко от лидера Реал (Мадрид), който е с мач по-малко. Атлетико (Мадрид) е трети с 59 точки и 2 повече от четвъртия Севиля. Андалусци спечелиха убедително с 3:0 при визитата си на Леганес, а в друга среща от този кръг Майорка разби у дома Селта с 5:1 и се доближи на 5 точки от съперника, който е на спасителната 17-а позиция.

КЛАСИРАНЕТО В ЛА ЛИГА - ТУК