Барселона срази у дома Реал Сосиедад с 2:0 в мач от 35-ия кръг на испанската Ла Лига и се завърна на втората позиция във временното класиране пред Жирона. Ламин Ямал даде аванс на каталунците в края на първата част, а в добавеното време на срещата Рафиня бе точен от дузпа.

Гостите започнаха по-активно и в 23-ата минута гол на Шералдо Бекер не бе зачетен заради засада. 

Лека полека домакините взеха инициативата и в 38-ата минута Рафиня уцели десния страничен стълб, а при добавката Гюндоган не успя да прати топката в мрежата.

В 40-ата минута Роберт Левандовски увлече двама футболисти на Реал Сосиедад и подаде към Гюндоган, който даде хубав пас на Ламин Ямал, а младокът технично насочи топката във вратата за 1:0. 

След почивката в 67-ата минута Гюндоган сбърка, което позволи на Сосиедад да застраши вратата на Тер Стеген, но Брайс Мендес стреля покрай целта. Десет минути след това Феран Торес с първото си докосване в двубоя можеше да отбележи, но Алекс Ремиро избие в корнер. 

В добавеното време на срещата Барса получи дузпа с помощта на ВАР за игра с ръка на Алваро Одриосола. Зад топката застана Рафиня, който не остави шанс на Ремиро и оформи крайното 2:0.

С успеха Барса си върна второто място в класирането, изпреварвайки с точка другия каталунски отбор - Жирона. Реал Сосиедад е седми с 54 пункта.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ИСПАНСКАТА ЛА ЛИГА - ТУК!