Шампионът Барселона дублира титлата си за втори пореден сезон сезон и общо за седми път, печелейки Купата на Краля за 28-и път в историята. Воденият от Луис Енрике тим надви носителя на трофея от турнира Лига Европа за последните три години Севиля с 2:0 след продължения на стадион „Висенте Калдерон” в Мадрид във финала за Купата на Краля. Жорди Алба (97) и Неймар (120+3) вкараха головете за седмия дубъл в историята на каталунците. И двата тима завършиха мача в намален състав, след като първо Масчерано бе изгонен в 36-ата минута за нарушение срещу откъсващия се Кевин Гамейро, а в добавеното време на редовното време Евер Банега също видя директно червения цвят на картона, фаулирайки Неймар на границата на наказателното поле.

Първото положение за гол се разкри пред Луис Суарес, който в 8-ата минута шутира покрай вратата на севилци, които отговориха с пропуск на Ибора в 17-ата минута.

В 36-ата минута дойде ключов момент в мача, след като Пике беше надигран от Ибора за висока топка, а Хавиер Масчерано събори откъсващия се Кевин Гамейро. Последва директен червен картон за аржентинеца и каталунците останаха в намален състав. В края на първата част удар на Жерар Пике с глава мина над гредата.

Малко след почивката Евер Банега отправи удар от границата на наказателното поле и топката се удари в страничната греда. Тер Щеген не успя да спаси, но за негов късмет топката излезе в аут. Луис Суарес получи разтежение и трябваше да напусне принудотелно, приключвайки сезона с 59 гола от 53 мача във всички турнири.

В 66-ата минута силен шут на Криховяк от границата на наказателното поле беше избит в последния момент от Серхио Бускетс, а в 75-ата минута Меси пробва рефлексите на вратаря Серхио Рико от свободен удар, но стражът на Севиля спаси.

В продължението на редовното време Севиля също остана с 10 футболисти на терена, след като Банега спъна откъсващия се Неймар и главният съдия го изгони с директен червен картон. При последвалото изпълнение на свободен удар Лео Меси прехвърли стената, но Рико спаси и изби топката в корнер.

В продълженията каталунците доминираха и поведоха в 97-ата минута, когато Лионел Меси разсече защитата на Севиля с гениално подаване, намирайки Жорди Алба, който от малък ъгъл се разписа за 1:0. Това бе първа асистенция за Меси във финал за Купата.

В 102-та минута Пике можеше да реши всичко след удар с глава, но Рико изби, а малко след това вратарят на андалусци отрази и силен удар на Дани Алвеш. В добавеното време на продълженията Меси изведе Неймар, който сам срещу Серхио Рико не сгреши за 2:0, оформяйки крайния резултат в срещата.