Барселона победи Атлетико (Мадрид) с 4:2 у дома в среща от 23-ия кръг на испанската Ла Лига и продължи серията си от пет години без загуба от столичани у дома. Мачът беше пряк двубой за място в топ 4, където вече са каталунците на две точки зад третия Бетис. Атлетико остава пети на две точки зад Барса.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Мачът на "Камп Ноу" започна с пропуск на Феран Торес, който стреля на сантиметри от вратата. Само няколко минути след това (8') Атлетико разигра бързо, а Луис Суарес подаде към Яник Ферерйра Караско и белгиецът прати топката в далечния ъгъл за 1:0. Барса реагира моментално и Жорди Алба изравни с прехвърлящ удар от воле за 1:1.

Мадридчани пропуснаха отново да поведат в 20-ата минута, но Жоао Феликс не уцели вратата с хубав удар от далечния ъгъл.  Само минута след това завърналия се в Барселона Адама Траоре асистира на 17-годишния Гави, който с глава изведе Барса в резултата (2:1). 

В следващия четвърт час Жоао Феликс и Стефан Савич пропуснаха за Атлетико, за да се стигне до 43-ата минута, в която Роналд Араухо вкара за 3:1, възползвайки се от разбъркване в наказателното поле на мадридчани. Резултатът стана 4:1 в 49-ата минута след шут на Даниел Алвеш от границата на наказателното поле.

Десет минути по-късно бившият нападател на Барселона Луис Суарес върна един гол за Атлетико след удар с глава отблизо (4:2). Уругваецът не показа радост в знак на уважение към хилядите на "Камп Ноу", чийто любимец беше доскоро.

След точно час игра на терена за Барса се появи последното зимно попълнение на Барса Пиер-Емерик Обамеян, заменяйки предпоследното - Адама Траоре.

Барселона остана с човек по-малко в 69-ата минута заради застъпване отзад на Дани Алвеш срещу Яник Ферейра Караско, което след ВАР съдията определи като груба игра. Това изнерви играта и възможностите за гол рязко спаднаха.

Цялата резервна скамейка на Барса подскочи след неотсъдена дузпа за фаул срещу Феран Торес в 82-ата минута, треньорът Шави Ернандес получи жълт картон, а помощникът му Оскар Ернандес - червен. Минути преди края и Атлетико имаше поиска дузпа за падане на Луис Суарес, но реферът не реагира.

В последните минути на терена имаше повече битка, нервни изблици и груби нарушения, отколкото игра, а резултатът се запази.