Барселона победи Елче с 2:1 като гост в среща от 27-ия кръг на Ла Лига и се изкачи на третото място в класирането на две точки пред четвъртия Бетис и на три пред петия Атлетико (Мадрид).

Барса пропусна две положения в 27-ата минута, в която при две поредни атаки Усман Дембеле и Френки де Йонг не успяха да открият резултата. Елче отвърна с хубав удар на Тете Моренте, преминал на сантиметри от напречната греда.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Минута преди края домакините откриха резултата след грешна на Педри, който върна неразчетено топката назад, а Фидел се възползва и насочи топката покрай вратаря на Барса за 1:0.

Няколко минути след почивката появилият се като смяна на почивката Феран Торес пропусна от добра позиция, стреляйки над вратата. След час игра обаче той успя да изравни, достигайки до топката в наказателното поле след неуспешен удар на Жорди Алба (1:1).

Четвърт час преди края треньорът на Барса Шави вкара свежест в атака и на терена се появиха Адама Траоре и Мемфис Депай на мястото на Феран Торес и Усман Дембеле.

Само минута след това Феран Торес получи пас от Депай, но вратарят на Елче се справи. Секунди по-късно и Траоре подаде на Торес, но нападателят на Барса пак пропусна.

Резервата Мемфис Депай успя да спечели дузпа в 83-ата минута след пробив отляво и игра с ръка на противников бранител. Нидерландецът го прати в обратния ъгъл за 2:1 и осигури трите точки за тима си.

Домакините поискаха дузпа за игра с ръка на Жорди Алба малко след това, но реферът подмина ситуацията с обяснението, че докосването е неумишлено. Минута преди края Хавиер Пасторе от Елче получи директен червен картон от резервната скамейка за реплика към съдията. 

Последните секунди на срещата бяха изключително тежки за феновете на Барса, тъй като Елче първо имаше претенции за дузпа за игра с ръка, а след това и Тер Стеген трябваше да се намесва акробатично.