Барселона разби Селта с 5:0 на „Камп Ноу” в среща от 26-ия кръг на испанската Примера дивисион и се върна на върха във временното класиране с точка аванс, но и мач повече от Реал (Мадрид). Така каталунците загряха за ревашна срещу ПСЖ от 1/8-финалите на Шампионската лига, в който ще трябва да гонят същия резултат, ако искат да елиминират парижани. Срещата е в сряда от 21:45 часа българско време.

Играчите на Луис Енрике доминираха и в 19-ата минута на два пъти уцелиха лявата греда на Серхио Алварес. Луис Суарес беше изведен фронтално срещу вратата и сантиметри го разделиха от го, а при добавката Меси също тресна гредата.

Все пак Лионел Меси (24) откри головата фиеста след пас на Серхио Бускетс. Преди почивката и бразилецът Неймар (40) се разписа, вкарвайки изключително красив гол след пас на Меси.

През втората част Иван Ракитич (57) направи разликата класическа след подаване на Рафиня Алкантара, но това попадение не трябваше да бъде зачетено, тъй като повторенията показаха, че хърватинът е в засада.

Лионел Меси отново блесна с асистенция и при гола на Самюел Юмтити (61). Малко след това Меси (64) оформи и крайния резултат с втория си гол в мача. Така аржентинецът за първи път този сезон бе замесен пряко в 4 попадения в рамките на един мач (2 гола и 2 асистенции).

Тимът на Едуардо Берицо можеше да вкара почетно в 66-ата минута, но Дани Вас не намери очертанията на вратата от чиста позиция от 15 метра.

След успеха си Барселона отново е на върха с 60 точки и една повече от Реал (Мадрид), който има един мач по-малко на сметката си. Селта е на десета позиция с 35 точки.

ВСИЧКО ЗА ИСПАНСКАТА ПРИМЕРА ДИВИСИОН