След като преди няколко дни вкара 7 гола във вратата на Селтик, днес Барселона отново се развихри и помете с 5:1 като гост новака в Примера дивисион Леганес. Двата тима се срещнаха в двубой от 4-ия кръг на местния шампионат.

За каталунците се разписаха обичайните заподозрени - Лионел Меси (2), Неймар, Луис Суарес, както и Рафиня Алкантара. Почетното попадение за домакините бе дело на Габриел.

Домакините бяха по-дейният отбор в началните минути, но така и не стигаха до голови ситуации. Каталунците отговориха с добра атака в 14-ата минута, когато Неймар пусна към Меси около точката за изпълнение на дузпа, но аржентинецът стреля в тялото на противников играч. Само минута по-късно Барселона излезе напред в резултата. Суарес проби отдясно и подаде на непокрития Меси, който реализира с удар в близкия ъгъл. Голът направи аржентинската звезда първият футболист, който има попадения на 34 испански стадиона в Ла Лига, задминавайки рекорда на Раул (33).

Играчите на Леганес не се стъписаха и продължиха със смелите си действия по-посока вратата на Тер Стеген. Те обаче не съумяваха да материализират игровото си превъзходство.

Така се стигна до 31-ата минута, когато каталунците поведоха с 2:0. Точен беше Луис Суарес, който се разписа на празна врата след асистенция на Меси. Малко преди края на първата част Неймар реализира трети гол за своя тим, след като получи пас от Суарес. 

В 55-ата минута Меси вкара второто си попадение мача. Той бе точен от дузпа, отсъдена за нарушение срещу Неймар. В 64-ата минута Рафина Алкантара реализира пети гол за своя тим с удар в горния десен ъгъл на вратата, пазена от Йон Серантес.  

Десет минути преди края на редовните 90 Габриел се разписа от пряк свободен удар, оформяйки крайния резултат в мача. 

Във временното класиране Барселона е на върха с актив от 9 точки. Толкова има и вторият Реал (Мадрид), но "кралете" са с мач по-малко. Леганес е на 13-ата позиция с 4 пункта.

ВСИЧКО ЗА ИСПАНСКАТА ПРИМЕРА ДИВИСИОН - ТУК!