Барселона победи с 2:0 Севиля при гостуването си на "Рамон Санчес Писхуан" в първия спор за Суперкупата на Испания. Каталунците поведоха в 54-ата минута чрез Луис Суарес, а второто попадение отбеляза влезлият като резерва Мунир Ел Хадади в 81-ата. По този начин Лео Меси и компания почти си гарантираха спечелването на трофея - единственият, който Луис Енрике не е печелил като треньор на Барса. Шампионът на Испания обаче е рекордьори с 11 Суперкупи на страната. Севиля пък има един успех от 2007 г. Реваншът на "Камп Ноу" е на 17 август.

През първото полувреме на двубоя тази вечер головите положения бяха рядкост. Неприятното за Луис Енрике беше, че трябваше да извършва две принудителни смени още преди почивката. Първо Жереми Матийо напусна терена и беше заменен от сънародника си Люка Дин, който дебютира за Барселона. След това Андрес Иниеста също получи травма и друго ново попълнение - Денис Суарес, влезе в игра.

След почивката каталунците вдигнаха оборотите и в 54-ата минута успяха да поведат. Новото попълнение Денис Суарес подаде на Арда Туран в наказателното поле на домакините, а той свали топката на връхлитащия Луис Суарес, който я прати неспасяемо в мрежата за 0:1.

В 81-ата минута резервата Мунир удвои преднината на каталунците, след като беше изведен отлично от Меси - 0:2.

Аржентинецът направи добър пробив в 89-ата минута, който беше завършен с удар, спасен от вратаря Серхио Рико.