Барселона се развихри и спечели убедително с 4:1 при визитата си на Реал Сосиедад в мач от втория кръг на Ла Лига. Роберт Левандовски (1, 68) вкара първите си два гола в елита и записа асистенция навръх 34-тия си рожден ден, а по веднъж се разписаха Усман Дембеле (66) и влезлият като резерва Ансу Фати (79). Именно неговата поява на терена се оказа ключова, записвайки и две голови подавания.

Новата звезда в атаката на каталунците Роберт Левандовски блесна след 45 секунди, вкарвайки дебютния си гол в испанския елит след асистенция на младия Алехандро Балде.

Радостта на гостите бе кратка и в 6-ата минута шведският национал Александър Исак възстанови равенството, възползвайки се от груба грешка в защитата.

В 12-а минута главният съдия не санкционира Усман Дембеле, въпреки че останаха съмнения за удар с лакът. В 27-а минута пък домакините пропуснаха голям шанс, след като Тер Щеген отрази последователно удари на Микел Мерино и Такефусо Кубо.

В последните секунди на първата част Левандовски се извиси над всички и отправи удар с глава, но право в ръцете на вратаря.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

След почивката в 53-ата минута феновете по трибуните избухнаха, след като Браис Мендес вкара топката в мрежата на Тер Щеген, но се оказа, че е бил в положение на засада и голът не бе зачетен. Пет минути след това Мерино принуди германският страж на гостите отново да се намесва.

В 64-а минута Левандовски овладя подаване пред наказателното поле и стреля, но ударът се оказа удобен за Ремиро. Само две минути по-късно обаче появилият се току що на терена като резерва Ансу Фати изведе с пета Усман Дембеле, който с мощен диагонален удар даде нов аванс на каталунците. Фати беше замесен и в третия гол за гостите. След остро подаване на Де Йонг той отклони леко кълбото, а Левандовски с едно докосване вкара за 3:1 в полза на Барса.

Веднага след третия им гол в игра за гостите се появи и Жорди Алба, с което тимът се завърна към стандартната си постройка с четирима защитници. Те обаче продължиха да атакуват и в в 79-ата минута дойде моментът и на Ансу Фати, който вкара за 4:1 след пас на Левандовски. До края на мача повече попадения нямаше.

След първия си успех за сезона каталунците вече имат 4 точки, докато Реал Сосиедад остава с 3 пункта.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ИСПАНСКАТА ЛА ЛИГА - ТУК!