През лятото Неймар премина за рекордните в историята на футбола 222 милиона евро от Барселона в ПСЖ. Бразилецът обаче изглежда не е щастлив в новия си клуб, а още преди няколко седмици се появиха слухове, че той може да се завърне в Испания, но не на „Камп Ноу”, а при вечния конкурент на каталунците Реал (Мадрид).

Спекулациите за бъдещето на Неймар подхрани и изданието Diario Gol, според което е имало среща между бащата на бразилеца и президента на „кралския” клуб Флорентино Перес. Двамата обсъдили на вечеря възможен трансфер на суперзвездата в испанската столица. Така през лятото на 2019 година може да се стигне до нов рекорден трансфер, ако Неймар премине на „Сантяго Бернабеу”. Тогава той ще излезе на „кралете” 250 милиона евро.

Факт е, че Реал скоро ще се нуждае от наследник на Кристиано Роналдо, който е на 32 години. От Diario Gol продължават и по-далеч с информацията, че трансфер на бразилеца е възможен дори след края на този сезон. „Бащата на Неймар е обещал на президента на Реал, че ще упражни натиск върху боса на ПСЖ Насер Ал Хелайфи, за да форсира трансфер на сина си следващото лято”, пише испанският спортен вестник.

Неймар има договор с парижани до 2021 година, а досега записва страхотен сезон с 11 гола в 13 мача за първенство, както и 9 асистенции. Бразилецът има и 6 гола в Шампионската лига, където ПСЖ се класира за 1/8-финалите като победител в своята група и ще се изправи там срещу…Реал Мадрид (на 14 февруари в испанската столица и на 6 март в Париж).