ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР  ТУК! 

Шампионът Реал (Мадрид) победи трудно с 2:0 при гостуването си на Валядолид в мач от 15-ия кръг на испанската Ла Лига и се изкачи на върха с точка аванс пред Барселона, на който предстои каталунско дерби с Еспаньол. Завърналият се след лечение на контузия Карим Бензема (83-дузпа, 89) донесе трите точки на "кралете" с два гола в края. 

Гостите натиснаха в началото и на два пъти имаха претенции за дузпа, но те не бяха уважени от главния съдия. В 18-а минута Бензема направи голям пропуск от близка дистанция, шутирайки над вратата.

На няколко пъти домакините пробваха удари към вратата на Куртоа, макар и неточни. В 36-а минута белгийският страж трябваше все пак да се намеси след силен далечен удар от страна на Роке Меса. 

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

След почивката в 50-ата минута Марко Асенсио получи възможност да стреля, но си спечели само корнер, след който Рюдигер игра с глава, но не насочи добре топката.

В 68-а минута Винисиус Жуниор се справи отлично с бранител, но от много малък ъгъл не успя да прехвърли вратаря Масип. Решителният момент дойде в 80-ата минута, когато след корнер Антонио Рюдигер стреля с глава, но неговият удар беше блокиран с ръка след намеса на ВАР гостите получиха дузпа. Домакините протестираха много бурно, заради което Серхио Леон беше изгонен, а двама негови съотборници получиха жълти картони. Бензема показа хладнокръвие от бялата точка и реализира първия гол. 

Минута преди края на редовното време Камавинга напредна в наказателното поле и намери Бензема на точката на дузпата, а носителят на "Златната топка" за 2022 година оформи крайния резултат.

Така Реал завърши годината с победа и излезе на върха с 38 точки и на една пред Барселона. Валядолид е 15-и със 17 точки.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала ТУК