С голяма част от резервните си играчи и без Кристиано Роналдо Реал (Мадрид) победи с 2:1 у дома Леганес. Гарет Бейл и Борха Майорал бяха точни за тима на Зинедин Зидан, а Брашанац бе точен за гостите.

Домакините наложиха натиск в началото на двубоя. Още в 8-ата минута се стигна и до гол. Бензема проби в наказателното поле, стреля в крака на Йосеба Салдуа, топката попадна у Бейл, който отбеляза отблизо с удар от въздуха. 

В 45-ата топката отново попадна в мрежата на Леганес. Съдията първо не зачете попадението, но след консултация със страничния рефер посочи центъра. След центриране Бензема беше в засада, но  не игра с топката. Унай Бустинса я отклони, а Борха Майорал чукна в мрежата от непосредствена близост - 2:0.

В 66-ата Амрабат нахлу отдясно и сервира топката на крака на Дарко Брашанац. Халфът учудващо беше оставен сам на пет метра от голлинията и реализира.

Гостите натиснаха и можеха да стигнат до равенството, но Касийя прояви рефлекс в две ситуации.
 
В крайна сметка Реал завоюва победата и събра 71 точки. Атлетико е със 72, а до края на първенството остават по 4 мача за двата тима. Леганес е на 16-ото място с 40 точки, но без опасност от изпадане. 

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ПРИМЕРА ДИВИСИОН