Шампионът Атлетико (Мадрид) сензационно загуби у дома от последния Леванте с 0:1 в отложен мач от испанската Ла Лига. Гонсало Мелеро (54) вкара гола, с който гостите от Валенсия хвърлиха бомбата.

След спокойно темпо в началото гостите първи стигнаха до голова възможност в 22-ата минута, когато Хорхе де Фрутос получи перфектен извеждащ пас и излезе сам срещу вратаря Ян Облак, но словенецът успя да спаси по блестящ начин.

В края на първата част след рикошет топката се озова в краката на Тома Лемар, който стреля веднага, но ударът му премина много над вратата на Леванте.

През втората част в 54-ата минута Де Фрутос изведе Гонсало Мелеро в наказателното поле, халфът пое топката и стреля неспасяемо по диагонал за 0:1. И след този гол "дюшекчиите" не успяха да наложат някакъв натиск. Гостите продължиха да бъдат по-активни, но така и не стигнаха до ново попадение.

Загубата остави Атлетико Мадрид на пето място с 39 точки и по-лоша голова разлика от четвъртия Барселона, докато „жабчетата“ са все още на дъното с 14 и на 5 зад предпоследния Кадис.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ЛА ЛИГА