Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомео обяви, че голмайсторът на тима Лионел Меси получава заплата за най-добър футболист в света. Както е известно, наскоро аржентинецът продължи договора си с каталунците до лятото на 2021 година.

„Убеден бях, че Меси ще поднови договора си и ще остане при нас в следващите четири години. Това е страхотна новина не само за всички фенове на Барса, но и за футбола. Това означава, че нещата вървят добре. Щастливи сме за него и за семейството на Барселона. Той е най-великият играч в историята и е при нас от 13-годишен. Това е история за страст и любов към цветовете на клуба и той ще я изпитва до последния ден от кариерата си”, сподели Бартомеу.

„Не можем да разкрием колко ни струва Меси, но той е най-добрият играч в света и струва толкова, колкото струва най-добрият играч в историята. Никой не дава на клуба си това, което Лео дава на Барса. Никой не е наложил таван на заплатите. УЕФА и ФИФА дават само препоръки. Ние сме над препоръчителната сума, но най-важното е да сме стабилни. Можем да си го позволим. Меси не е изисквал от нас определени играчи, които да привлечем. Роберт Фернандес е този, който ги гледа и привлича”, допълни босът на каталунците.