Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу посочи, че с мачове в други страни примера дивисион ще стане по-силна и популярна по целия свят. Припомняме, че през есента Испанската футболна лига искаше да уреди срещата между Жирона и Барселона да се състои в Маями през януари. Това обаче не се случи, след като ФИФА, УЕФА, Испанската футболна федерация, Съюзът на професионалните футболисти в Испания и редица клубове се обявиха против идеята.

“Ако искаме Примера дивисион да бъде силно първенство, то трябва да има такива двубои зад граница”, заяви Бартомеу пред ВВС.

“Нека да са три мача на сезон - един в Америка, един в Близкия Изток и един в Азия. Длъжни сме да идем там, за да сме по-близо до запалянковците. Точно по тази причина ние в Барселона правим турнета през юли и август. Това е проява на уважение към феновете. Да стигнем чак до Маями би било проява на уважение към привържениците в САЩ”, добави босът на испанския шампион.

„Продължаваме да работим в тази насока. Трябва мачове от Примера да се играят извън Испания. Искаме да го направим възможно най-скоро. Работим с всички заинтересовани страни, за да постигнем това“, завърши Бартомеу.

ИСПАНИЯ, ПРИМЕРА ДИВИСИОН - СЕЗОН 2018/19