Братът на Лионел Меси - Матиас, нападна Барселона и президента Жоан Лапорта със скандални изказвания и закани в Тwitch канала "Labajada10"  на сина си.

“Няма да се върнем в Барселона, а ако го направим, ще изгоним Жоан Лапорта. Хората в Барселона не подкрепиха Меси. Трябваше да излязат на протест или нещо друго и да оставят Лапорта да си тръгне, а Меси да остане. Каталунците са предатели. Майка ми веднъж каза на Лионел, че ще му се отплатят като на Роналдиньо. Казвам ви това, защото искам да го чуете от нас, а не някъде другаде”, сподели братът на Меси.

“Никой не познаваше Барселона преди Меси. Реал (Мадрид) беше много по-голям отбор. И така му се отплатиха. Който е имал възможност да отиде в Барселона и да види музея на клуба, може да види, че музеят е Меси”, допълни Матиас Меси.

По-големият брат на Лионел Меси не за пръв път се забърква в скандали, след като през 2018 г. Матиас получи условна присъда от две години и половина затвор за притежание на незаконно огнестрелно оръжие.

От обкръжението на Лео Меси обясниха пред "Eл Мундо Депортиво", че изявлението на Матиас Меси не е нищо повече от лично и индивидуално мнение.