Новата рекордна покупка на Барселона Усман Дембеле заяви, че не пристига на "Камп Ноу" като заместник на Неймар, а се надява да се развива и да върви нагоре в кариерата си.

20-годишният френски халф премина от Борусия (Дортмунд) при каталунците за 105 милиона евро плюс 42 милиона евро под формата на различни бонуси. Той подписа договор с испанския гранд до лятото на 2022 година, а откупната клаузе а него е 400 милиона евро.

"Не се чувствам под напрежение заради високата цена, която ще платят за мен. Пазарът наистина е луд. За мен е важно да работя и да се представям добре. Не идвам като заместник на Неймар. От Барса ми се обадиха, защото имаха нужда от футболист на такава позиция. Аз и Неймар сме различни. Неймар е сред най-добрите в света. Аз съм млад и се опитвам да се развивам всеки ден. Дойдох тук, за да вървя нагор", заяви Дембеле на първата си пресконференция. 

“И отдясно, и отляво, за мен не е никакъв проблем. И двете позиции ми харесват”, отговори крилото на въпрос на каква позиция обича да играе.

ВСИЧКИ ТРАНСФЕРИ В ПРИМЕРА ДИВИСИОН ОТ ЛЯТО 2017 - ТУК

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ПРИМЕРА ДИВИСИОН - ТУК!