Севиля и Атлетико (Мадрид) завършиха 1:1 в интригуващ мач от 12-ия кръг на Примера дивисион в Испания. Столичани могат повече да съжаляват, тъй като Диего Коста пропусна да донесе победата от дузпа в 74-ата минута. 

Двата отбора започнаха предпазливо срещата и в началото липсваха головите ситуации. При една от първите в мача домакините поведоха в резултата. В 28-ата минута Франко Васкес засече центриране на Евер Банега, разписвайки се за 1:0. До почивката не се случи нищо запомнящо се. 

Втората част започна с натиск на "дюшекчии". Диего Коста отбеляза, но ВАР не зачете попадението заради засада. В 60-ата минута Атлетико все пак стигна до изравнителен гол. Ариас центрира отлично и Мората вкара с глава за 1:1.

В 72-ата гостите от Мадрид получиха право да изпълнят дузпа, която Коста не съумя да реализира. Ударът му от бялата точка беше спасен от Вацлик. 

В добавеното време отново Коста имаше шанс да донесе победата на Атлетико, но прати топката над вратата, след като я засече с глава.

Aко някой от двата отбора беше победил, щеше да оглави временното класиране. Барселона е лидер в момента с 22 точки, а по 21 имат Реал (Мадрид), Атлетико (Мадрид) и Севиля.