ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Шампионът Барселона стигна до драматична победа след обрат за 2:1 при визитата си на Лас Палмас в първия мач за двата тима през настоящата година, който беше част от 19-ия кръг на испанската Ла Лига. Домакините поведоха в 11-ата минута с гол на бившия играч на каталунците Мунир Ел Хадади, но попаденията на Феран Торес и Илкай Гюндоган от дузпа в добавеното време донесоха ценните три точки за играчите на Шави Ернандес. Дебют за гостите направи новото попълнение Виктор Роке, заменил Феран Торес в заключителните минути.

В 11-ата минута Жоао Кансело бе заменен принудително, след като получи контузия. На негово място се появи Андреас Кристенсен. Секунди след това Лас Палмас поведе в резултата след комбинация между двама бивши футболисти на каталунците. Сандро Рамирес намери с хубав пас Мунир Ел Хадади, който изпревари Иняки Пеня и вкара за 1:0.

В 28-ата минута вратарят на каталунците не са намеси по най-убедителния начин и топката достигна до Сандро. Той стреля и при неговия удар се получи рикошет, след който топката се отби в десния страничен стълб.

WINBET – Ранно изплащане, Бонус Колонка и още много изненади в Спорт! (18+)

След почивката в 56-ата минута след известна доза късмет Барселона успя да изравни. Вратарят на домакините Алваро Вайес се опита да изчисти топката. Тя обаче рикошира в главата на Роберт Левандовски, след което се получи се разбъркване в наказателното поле. Сержи Роберто продължи към Феран Торес и той изравни за 1:1.

В добавеното време на мача Жоао Феликс бе намерен на добра позиция в наказателното поле и стреля. Ударът му бе спасен от Вайес, а Илкай Гюндоган щеше да стигне до топката, но бе изблъскан от Дейли Синкгравен и бе посочена бялата точка, а защитникът бе изгонен с директен червен картон. Потърпевшият запази спокойствие и вкара за 1:2.

След успеха си каталунците се изкачиха до третото място с 41 точки - на седем от лидерите в класирането Реал Мадрид и Жирона. "Канарчетата" са десети с 25 точки.

ЛАС ПАЛМАС - БАРСЕЛОНА 1:2
1:0 Мунир Ел Хадади (11), 1;1 Феран Торес (56), 1:2 Илкай Гюндоган (90+3-дузпа)

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ИСПАНСКАТА ЛА ЛИГА - ТУК!